Sommar mat med gott vin

Sommaren väntar runt hörnet – och likaså väntar god mat, och härlig dryck! Sommaren är en tid för att frossa, så släng alla ångestfyllda tankar om kalorier och vikt i papperskorgen och njut istället av allt gott. Kom också ihåg att det under sommaren är lättare att vara nyttig eftersom man överlag äter bättre mat när det är varmt, så nog kan du unna dig allt från hamburgare till ett glas vin utan att vara orolig över var det sätter sig.

Det bästa med sommaren måste nog vara det faktum att det är så enkelt att få till riktigt gott kött. Grillen kan man ta fram från maj och sedan är det bara att grilla fram till solen går i moln, förhoppningsvis fram till september. Det gäller dock att grilla försiktighet, det är många som glömmer grillen när köttet väl har grillats och en eldsvåda kan starta. När du väl har koll på säkerheten är det dock bara att grilla på. Och det finns ju massvis av gott att lägga på grillen, med allt från marinerad lammentrecote till safransbakad röding. Kolla in dessa recept här om det är någonting som lockar!

Rätt vin till maten

Rätt vin till sommaren måste du självklart ha också, och vilket vin du väljer beror på vad det är för mat som du lagar. Om du inte orkar fördjupa dig i vinkunskap så kan du komma ihåg den enkla regeln att rött vin passar till kött, vitt till fisk och rosé är sommarens dryck. Ska du exempelvis laga marinerad lammentrecote på grillen kan det passa sig med ett rött vin som är fruktigt och smakrikt. Kolla in på Wine World för att se vad det finns för alternativ att välja på. Ett förslag är att bjuda på det goda vinet Château Liversan som ska passa väldigt bra till just den rätten.

????????????????????????????????????????