Rätt mat till rätt vin

Det känns lätt som att man är vilse i en djungel när man ska bestämma vad det blir för vin till maten. Allt från rosé till fisken, eller var det vitt? Fungerar bara rött när man ska äta kött eller går det att ta någon annan sort? Och hur är det egentligen med dessertviner och när ska.. Ja, ni känner säkert igen er i alla funderingar. Men det bästa ni kan göra när ni känner vinstressen är att bara ta ett djupt andetag och minnas att det faktiskt finns de som kan detta ämne, och be om hjälp.

Maten och vinet ska gå hand i hand

Bestäm först vad du ska äta till maten och kontakta sedan någon som vet hur det fungerar med vin. Mycket hjälp kan du också hitta på internet, exempelvis kan du kolla in den här artikeln från Sydsvenskan där man har tagit fram Sommarens bästa viner. En annan idé är att kolla upp Wineagency på vingruppen.se. De är en vinimportör på svenska marknaden som har en samlad kunskap om vinbranschen, och du har mycket att lära bara genom att kika in deras hemsida. Du kan också söka i deras sortiment för att se vad de skriver om olika viner, eller kolla vad de har att säga om de alkoholfria alternativen. Klicka på bilden nedan för att komma till deras sida om just rosévin, som vanligen passar till sommaren.

 

 

Läs gärna också den här artikeln som har rubriken “rätt vin gör maten magisk“, och lär ut hur du kombinerar på absolut bästa sätt. Du kommer snart att lära dig hur det hela fungerar och enkelt kunna bjuda på rätt mat med rätt vin. Ut och njut, och låt smaklökarna dansa fram!