Hälsotrenderna 2017

Förra året var det stort fokus på träning och hälsa, och likadant blir det i år om man ska tro trendspaningarna – år 2017 är nämligen fullproppat med olika tränings- och hälsotrender!

2016 års hälsotrend handlade mest om träning, men i år stavas den hetaste trenden Njutning och det absolut främsta som uppmanas till är att må bra både fysiskt och psykiskt, vilket vi gör genom att sova, äta gott och ha roligt. Med andra ord är det dags att glömma krångliga dieter och hälsokurer såsom 5:2, LCHF, Paleo och GI eller vilken hälsotrend det nu var man håll på med. Istället är det dags att skifta fokus mot träningsformer i lugnare tempo såsom yoga och bodybalance. Och för i år dras det hela lite längre, enligt Expressens trendspaning är det följande som kommer vara störst under året:

  • God sömn och mental styrka – självklart fortfarande kombinerat med träning och nyttigare kost, men i ett helhetstänk i treenighet likt maghälsa, mental styrka och god sömn istället.
  • Gör så gott man kan – ett nytt ledord för året är ”good enough” vilket syftar till att allt är bra tränat bara man tränat, men behöver inte längre slita ut sig eller göra att i livet så noggrant utan viktigast är att man gör något.
  • Magens välmående i fokus – bättre maghälsa med god bakteriekultur är stort i livsmedlen just nu, vi vill ha välfungerande magar.
  • Njuta – det är okej att unna sig en kaka eller två, men viktigt är att de tillagats rätt av bra råvaror och är snåla på vitt socker, vetemjöl och vissa mejeriprodukter.

Nyttigare och roligare

Annat som är nytt för i år r också att det blir ett helt annat fokus på nyttigheter. Till exempel ska fredagsmyset inte längre vara en kväll fylld av snask och läskeblask utan ersättas av nyttigare alternativ, men som också är goda. Vi läger också större vikt vid klimatet när vi väljer mat och tänker på produkternas inverkan på vår jord, därför väljer vi gärna bort miljöförstörare och läser på om hur vi borde äta. Samt mycket, mycket mer.