Hälsotrend 2016

Om det finns ett ledord för att beskriva det kommande året så skulle det vara Hälsofokus – men hur ska man göra för att värna om sin hälsa på bästa sätt och vad ska man egentligen stoppa i sig för att må bra?

”Drygt 80 procent av svenskarna tror att de får i sig alla viktiga näringsämnen via maten, visar en ny undersökning från Apoteket. Men enligt Livsmedelsverkets undersökning Riksmaten är det många, särskilt unga, som äter alldeles för lite grönsaker, frukt och fullkorn och för mycket fet och sockerrik mat, saft, läsk och salt.” läs mer här.

 

Citatet ovan kommer från inledningen av ett pressmeddelande om hur vi svenskar är dåliga på veta vad vi ska äta för att få i oss rätt näring och vitaminer i vår kost. Och visst kan man alltid boosta sitt immunförsvar och sin kropp med olika typer av tillskott såsom exempelvis Vitaelab kosttillskott och andra smarta piller med nyttigheter. Men det bästa är att få i sig rätt vitaminer och mineraler i vår vardagliga kost – något som de flesta hälsoexperter skriver under på. Men vad ska man då äta för att må bra? Enligt Vårdguiden bör vi äta mer av frukt och grönt, fisk och skaldjur samt nötter och frön samtidigt som vi bör konsumera mindre av rött kött och chark, salt, socker och alkohol, vilket man kan läsa mer om genom att klicka här. Dock är detta något de flesta utav oss redan känner till, men efter den tydliga trenden om hälsa som genomsyrade även fjolåret så väntas att en hel del andra saker kommer att adderas i våra kostvanor, det tror i alla fall Expressens hälsoexpert.

Nya hälsotrender 2016

Dry beans and peasExpressens hälsoexperter förutspår att år 2016 kommer att bli hälsans
år på riktigt och listar en hel del saker i vår kosthållning som man tror kommer ändras eller bytas ut helt och hållet. Bland annat tror man att vi kommer välja alger framför kål, äta mer baljväxter och också stoppa i oss mer hälsosamma fetter i form av olivolja, avokado, fet fisk och i nötter och frön. Och vad kommer vi lägga tyngst fokus på? Jo, vitaminer och mineraler eftersom att allt fler av oss nu intresserar sig för just olika former av kosttillskott.