Fri tandvård upp till 23 år

När det kommer till våra tänder är det otroligt viktigt att vi redan från unga dagar tänker på att ta hand om de på bästa sätt – och att inte slarva när vi blir äldre. Tyvärr är slarvet något som blir vanligare är man blir äldre och att höja åldern på den fria tandvården kan vara ett steg i rätt riktning.

Det är ingen hemlighet att det ibland kan svida lite när det kommer till att besöka tandläkaren för att gå igenom sina tänder. Nu har det på senare tid blivit tal om att man ska höja åldersgränsen för fri tandvård från 20 år som det är nu till att bli 23 år. Något som kan få mycket positiva konsekvenser.

Ta hand om dina tänder

Distriktstandvården är bäst när det kommer till att söka hjälp för våra tänder. Men trots bra tandläkare och tandhygienister finns det otroligt många människor som är nervösa inför ett besök och med det skjuter upp det för en obestämd framtid. Att höja åldern för fri tandvård kan resultera i att man får en annan känsla för besöken och att man med det tar det som en självklarhet att alltid besöka tandläkaren. Genom att få en annan kontakt med tandvården kan man minska bron och få mer kontinuitet i besöken.

Större förståelse

  • Varför ska jag använda tandtråd?
  • Varför ska jag borsta just två minuter?
  • Varför ska jag använda munskölj?

4492118-big-smileJa, det finns många olika frågor att ställa sig, och det finns bra svar på vartenda en av dem. Något som man dock glömmer bort när det kommer till sina egna tänder. Någon som skrivit en hel krönika om detta är Fredrik Strage. Han beskriver sin ångest inför tandläkaren som ger honom en känsla i att han är usel på att sköta sin mun och han känner sig alltid värdelös när han lämnar stolen. Oavsett vad hans säger, verkar tandhygienisten vända det till något dåligt. En spännande fråga är att om Strage skulle ha besökt tandläkare regelbundet enda tills han blev 23 år, skulle han då ha skrivit en annan krönika? En serenad till tandvården?