Bli en bättre grillare

Grillning
Det finns många olika matlagningsredskap som vi har och använder oss av, men det finns också många som aldrig vågar sig på att testa något nytt eller använda ett redskap på ett annorlunda sätt. Det här inlägget ska handla om grillen och allt fantastiskt vi kan göra med den! 

Det är för många själva sinnebilden av en riktig svensk sommar. Ståendes vid grillen en ljus sommarkväll klädd i kortärmat med tången i högsta hugg grillar vi den klassiska fläskkarrén och kanske slänger man på några svampar och sparrisar till den som inte vill äta kött. Det är mycket samma sak, det är väldigt mycket färdigsåser som serveras till och helt enkelt så är det lite fantasilöst tycker vi, hur mycket det än känns som en supersvensk sommargrej. Men vi tycker att du i sommar ska ta ditt grillande till en ny nivå, inget mer färdigmarinerat och ingen mer lam tzatziki!

Våga förnya grillningen i sommar

Vi vill att du ska fortsätta grilla, men att du ska göra det bättre. Och det första steget för att bli en riktig grillmästare är att ha en bra grill. Beroende på hur mycket utrymme du har, både fysiskt och ekonomiskt, så gäller det att hitta en bra grill, vilket du kan göra på egrillen.se som är en nyöppnad butik där du hittar allt du behöver för grillning! Sen kommer det till själva maten, och där finns det ett flertal saker du kan göra.

  • Pröva andra saker än det gamla tråkiga fläskköttet – varför inte grilla skaldjur eller en hel fisk, det är riktigt gott och inte så svårt som man tror!
  • Pröva att använda din grill som en rök. När du fått en fin glöd lägger du på enbärsris, alspån eller något annat lämpligt, sedan lägger du på det du ska grilla och sätter på locket. Låt det rökas. Eller ännu hellre, köp dig en rök!
  • Gör din egen marinad, glaze eller rub. En marinad är något du låter köttet ligga och dra i innan du grillar det. En glaze är en ofta seg och klibbig röra med bland annat honung som du penslar på maten innan och under tiden du grillar den. En rub är en blandning av torra kryddor och örter som du gnider in köttet med innan grillning. När du gör själv kan du kontrollera smaken mycket mer och får ett godare resultat!